Styret

olav-thon

OLAV THON
STYREFORMANN
Født: 1923

Olav Thon er grunnlegger av Olav Thon Eiendomsselskap ASA og har vært styrets leder siden etableringen av selskapet i 1982.

Thon har siden 1940-tallet drevet en omfattende næringsvirksomhet, som nå er samlet i Olav Thon Gruppen. Olav Thon Gruppen er i dag Norges ledende aktør innen eiendoms- og hotellvirksomhet.

I desember 2013 ble Olav Thon Stiftelsen opprettet, og samtlige aksjer i Olav Thon Gruppen AS ble gitt i gave fra Olav Thon til stiftelsen.

Thon innehar en rekke styreverv tilknyttet Olav Thon Gruppen, og er blant annet styreleder i Olav Thon Stiftelsen, Olav Thon Gruppen AS og Thon Holding AS. I tillegg er han styremedlem i Amfi Drift AS, Amfi Eiendom AS, Unger fabrikker AS og Angvik Eiendomsinvestor AS.

Pr. 31.12.13 eide Olav Thon ingen aksjer i selskapet, og hadde ingen opsjoner i selskapet. Pr. 31.12.13 eide nærstående til Thon 7.093 aksjer i selskapet.

 


kristian-leer-salvesenKRISTIAN LEER-SALVESEN
STYREMEDLEM
Født i 1952

Styremedlem siden 2003.

Leer-Salvesen er utdannet siviløkonom fra NHH og MBA fra University of California, Berkeley, samt cand.mag fra Universitetet i Bergen.

Han har bred erfaring fra bank- og finansieringsvirksomhet, samt megling av næringseiendommer. Han etablerte sammen med annen part næringsmeglingsselskapet Akershus Eiendom AS.

Leer-Salvesen har flere styreverv, han er blant annet styreleder i Kleer AS og Berlin Property Invest AS. Han er også styremedlem i Amfi Drift AS og Amfi Eiendom AS. Han har siden 2006 drevet med eiendomsutvikling i Berlin gjennom Frigg Immobilien GmbH.

Pr. 31.12.13 eide Kristian Leer- Salvesen og nærstående ingen aksjer i selskapet og hadde ingen opsjoner.

 


sissel-berdal-hagaSISSEL BERDAL HAGA
STYREMEDLEM
Født i 1940

Styremedlem siden 2010.

Berdal Haga er utdannet cand. jur. fra Universitetet i Oslo.

Berdal Haga var frem til 2010 dommer i Oslo byrett/Oslo tingrett, og har også vært konstituert dommer i Eidsivating/Borgarting lagmannsrett. I perioden 1991 til 2010 var hun leder av Klagenemden for Verdipapirsentralen. Berdal Haga har vært byråsjef i Justisdepartementet samt dommerfullmektig i Drammen og i Oslo.

Berdal Haga er også styremedlem i Olav Thon stiftelsen, Amfi Drift AS og Amfi Eiendom AS.

Pr. 31.12.13 eide Sissel Berdal Haga 2.200 aksjer i selskapet og hadde ingen opsjoner. Pr. 31.12.13 eide nærstående til Berdal Haga ingen aksjer i selskapet.

 


stig-o-jacobsenSTIG O. JACOBSEN
STYREMEDLEM
Født i 1955

Styremedlem siden 2005.

Jacobsen har handelsutdannelse fra blant annet Varehandelens Høyskole.

Han har siden begynnelsen av 1980-tallet vært medeier og leder i Berg Jacobsen Gruppen i Molde, hvor kjernevirksomheten er dagligvarehandel og eiendom. Han har også vært eier og styreleder i kjøpesenterselskapet Møresentrene AS i 20 år.

I dag har Jacobsen en rekke styreverv tilknyttet egen næringsvirksomhet, blant annet som styreleder i Angvik Gruppen AS, Berg Jacobsen AS og Brødrene Ekornes Eiendom AS. Han har i en årrekke hatt flere tillitsverv, blant annet som styremedlem i bank og medlem av styret i Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Pr. 31.12.13 eide Stig O. Jacobsen og nærstående ingen aksjer i selskapet og hadde ingen opsjoner.

 


elin-orjasaeterELIN ØRJASÆTER
STYREMEDLEM
Født i 1962

Styremedlem siden 2012.

Ørjasæter er Cand. Philol. fra Universitetet i Oslo, med hovedfag i økonomisk geografi og storfag i sosialøkonomi.

Ørjasæter er førstelektor på Markedshøyskolen, forfatter, foredragsholder og aktiv bloggkommentator. Hun har tidligere vært forhandler i fagforening, personaldirektør, informasjonssjef og bedriftsrådgiver innen lederutvikling og executive search.

Pr. 31.12.13 eide Elin Ørjasæter og nærstående ingen aksjer i selskapet og hadde ingen opsjoner.

 


dag-tangevald-jensenDAG TANGEVALD-JENSEN
ADMINISTRERENDE DIREKTØR
Født i 1960

Administrerende direktør siden 2000.

Tangevald-Jensen er blant annet utdannet civiløkonom fra Copenhagen Business School.

Han har vært ansatt i ulike ledende stillinger i Olav Thon Gruppen siden 1990 og siden 1992 i konsernledelsen.

Tangevald-Jensen innehar en rekke tillits- og styreverv, blant annet er han styremedlem i Olav Thon Stiftelsen og Handelsbanken Norge.

Pr. 31.12.13 eide Dag Tangevald-Jensen og nærstående ingen aksjer i selskapet og hadde ingen opsjoner.