Olav Thon Eiendomsselskap i korte trekk


Historikk

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og selskapets aksjer ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden 1982 har selskapet gjennomgått en betydelig vekst og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 til 2.300 millioner kroner. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 11,4 milliarder kroner.

Siden tidlig på 1990 tallet har hovedsatsningsområdet vært kjøpesentereiendom, og Olav Thon Eiendomsselskap er i dag Norges ledende kjøpesenteraktør. 

Selskapet inngår i Olav Thon Gruppen, som er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotelloperatører. Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen.

 

Hovedstrategi: Erverve - utvikle - eie

Selskapet strategi er å investere i eiendommer med utviklingspotensial innenfor ulike eiendomssegmenter.

Utviklingspotensialet i eiendomsporteføljen søkes realisert både ved aktiv videreutvikling, effektiv forvaltning og høy leietakertilfredshet.

I en kapitalintensiv næring vektlegges det at selskapet skal ha en ubetinget sterk finansiell stilling.

Kombinasjonen av høy løpende avkastning på eiendomsporteføljen og verdiskaping som følge av aktiv eiendomsutvikling, forventes å bidra til maksimal verdiskaping både i et kort- og langsiktig perspektiv.

 

Forretningsmessig mål

Det overordnede mål for Olav Thon Eiendomsselskaps virksomhet er å oppnå maksimal vekst i egenkapital pr. aksje, slik at aksjonærene i et langsiktig perspektiv oppnår en avkastning som er konkurransedyktig i forhold til sammenlignbare investeringsalternativer.

 

Styre og administrasjon

Olav Thon, styrets formann
Kristian Leer-Salvesen, styremedlem
Sissel Berdal Haga, styremedlem
Stig O. Jacobsen, styremedlem
Elin Ørjasæter, styremedlem

Dag Tangevald-Jensen, administrerende direktør

Les mer om styremedlemmene her.

 

Morselskapet har ikke egen administrasjon, men en forretningsføreravtale med Olav Thon Gruppens sentrale administrasjonsselskap, Thon Holding AS, som gjør at selskapet til enhver tid kan trekke på Gruppens samlede administrative ressurser.

Litt under halvparten av konsernets eiendommer forvaltes av konsernets datterselskaper.